Bogojavljenje u Banji Vrujci

Bogojavljenje u Banji Vrujci

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva danas proslavljaju Bogojavljenje, praznik koji se tradicionalno obeležava plivanjem za Časni krst u mnogim mestima , a od ove godine i u Banji Vrujci plivanje za Časni krst će postati  tradicija.

Otac Vlada je služio Bogojavljensku liturgiju u crkvi Ognjene Marije , a plivanje za Časni krst je održano na olimpiskom bazenu Hotela Vrujci.

U plivačkom nadmetanju su učestvovali: Đokić Ljubinko, Andrić Miroslav, Bogdanović Zoran, Mijajlović Radiša, Ilija Ilić, Andrić Miroslav, Dejan Kovačević, Momir  Ignjatović, Ivan Kojić, Milinković Slobodan, Simić Zoran.

Pobednik za Časni krst na bazenima hotela Vrujci je policijski službenik iz Mionice Bogdanović Zoran, koji je nagrađen srebrnjakom, čekom od opštine Mionica na 10 000 dinara i propusnicom za bazene Prve Nove Banje.

Drugo mesto osvojio je Đokić Ljubinko, a treće Mijajlović Radiša koji su takođe nagrađeni srebrenjakom i propusnicama za bazen, a svi učesnici su dobili majice i ikone.

Organizatori prvog plivanja za Bogojavljenski Časni krst su: Hotel Vrujci i crkveni odbor Banje Vrujci pod pokroviteljstvom opštine Mionica i parohije Banja Vrujci.

/feed